دانلود فیلم عرق سرد (Cold Sweat 2018) : داستانی از جدال آرزوها و قفس تعصبات
فیلم ایرانی عرق سرد 1396 با کیفیت SD, HD, FHD, QHD, BLURAY و لینک دانلود مستقیم.
عرق سرد: داستانی از جدال آرزوها و قفس تعصبات
عرق سرد، فیلمی به کارگردانی سهیل سهیلی و نویسندگی مشترک سهیلی و مصطفی کیانی، محصول سال 1396 سینمای ایران است که با روایت داستانی نفسگیر و پرچالش، به یکی از پرفروشترین و پرمناقشهترین فیلمهای سال تبدیل شد. این فیلم که در ژانر درام و ورزشی ساخته شده، داستان زنی به نام افروز اردستانی، کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان ایران را روایت میکند که در آستانه سفر به مسابقات فینال آسیایی، با چالش بزرگ ممنوعالخروجی توسط همسرش روبرو میشود.
چرا عرق سرد را تماشا کنیم؟
عرق سرد فارغ از ژانر ورزشی صرف، به واکاوی مفاهیمی عمیق مانند جایگاه زن در جامعه، تعصبات جنسیتی، و مبارزه برای رسیدن به آرزوها میپردازد. بازی درخشان باران کوثری در نقش افروز، روایت داستانی جذاب و پرکشش، و فضاسازی دقیق و ملموس از جامعه ایران، عرق سرد را به اثری تبدیل کرده که تماشای آن برای هر مخاطبی میتواند جذاب و آموزنده باشد.
خلاصه داستان:
افروز اردستانی، کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان ایران، تمام زندگی خود را وقف ورزش و رسیدن به آرزوی قهرمانی در مسابقات آسیایی کرده است. در حالی که او به همراه تیم ملی راهی سفری مهم برای شرکت در فینال این مسابقات میشود، ناگهان در فرودگاه با مانعی غیرقابل پیشبینی روبرو میشود. همسر افروز که بدون اطلاع او اقدام به طلاق یکطرفه کرده، از حق قانونی خود برای ممنوعالخروج کردن همسرش استفاده میکند و افروز را در آستانه بزرگترین چالش زندگیاش قرار میدهد.
اطلاعات و عوامل فیلم:
- نام فیلم: عرق سرد
- کارگردان: سهیل سهیلی
- تهیهکننده: مهدی داوری
- موسیقی: کارن همایونفر
- فیلمبردار: فرشاد محمدی
- تدوینگر: بهرام دهقانی
- نویسنده: سهیل سهیلی، مصطفی کیانی
- سال ساخت: 1396
- سال انتشار: 1397
- ژانر: درام، ورزشی
- حضور در جشنواره: سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، جشنواره بینالمللی فیلم مونترال
بازیگران:
- باران کوثری: افروز اردستانی نقش اصلی
- امیر جدیدی: یاسر شاهحسینی همسر افروز
- سحر دولتشاهی: مهرانه نوری مشاور
- لیلی رشیدی: پانتهآ آلداوود وکیل افروز
- هدی زینالعابدین: مصی عطایی دوست افروز
جوایز و افتخارات فیلم سینمایی عرق سرد
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر (بخش سودای سیمرغ) سال 1396
- برنده بهترین بازیگر نقش اول مرد امیر جدیدی برنده سیمرغ بلورین
- برنده بهترین بازیگر نقش مکمل زن سحر دولتشاهی
- برنده بهترین تدوین بهرام دهقان و محمد نجاریان
- بهترین بازیگر نقش اول زن باران کوثری
- نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن لیلی رشیدی
- نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن هدی زین العابدین
- نامزد بهترین فیلمبرداری فرشاد محمدی
- نامزد بهترین موسیقی متن کارن همایونفر
بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم استکهلم (بخش ضربه)
- نامزد بهترین فیلم سهیل بیرقی
دوازدهمین دوره جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی
- برنده بهترین بازیگر نقش اول زن باران کوثری
- برنده بهترین بازیگر نقش مکمل زن سحر دولتشاهی
- نامزد بهترین فیلمنامه سهیل بیرقی
- نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد امیر جدیدی
- نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن لیلی رشیدی نامزدشده
- نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن هدی زین العابدین
- نامزد بهترین تدوین بهرام دهقان و محمد نجاریان
بیست و یکمین جشن سینمای ایران
- نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن باران کوثری
- نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد امیر جدیدی
- نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن سحر دولتشاهی
- نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن لیلی رشیدی
حضور در جشنوارهها
- جشنواره جهانی فیلم فجر (31 Jan.- 10 Feb. 2018/ Iran) (جشنواره اصلی مبدا) جایزه بهترین بازیگر مرد “امیر جدیدی”، بهترین بازیگر مکمل زن “سحر
- دولتشاهی”، بهترین تدوینگر “بهرام دهقانی و محمد نجاریان” کل گروه بازیگری فیلم نامزد دریافت جایزه بازیگری شدند.
- جشنواره بینالمللی فیلم کارکاسونه (Dec.2018) برنده جایزه بزرگ جشنواره، جایزه تماشاگران و بهترین بازیگر زن
- حلقه منتقدان فیلم دوبلین (26Feb-8 March, 2019/Ireland) برندهی جایزهی هیئت داوران (باران کوثری)
- برلین11mm-Football جشنواره فیلم (21-25 March, 2019/ Germany) برنده جایزه تماشاگران
- Glasgow Film Festival (Feb.20-March 3/ Scotland) Audience Award “Soheil Beiraghi”
- جشنواره فیلم استکهلم (7-18 Nov.2018/Sweden)نامزدی جایزه impact برای سهیل بیرقی
- جشنواره فیلم توکیو (25 Oct.-3 Nov.2018/ Japan) جشنواره فیلم پالماسپرینگ (3-14 Jan.2019/USA)
- جشنواره بینالمللی فیلم پاناما، جمهوری پاناما. (4-10 April, 2019/ Panama)
- جشنواره بینالمللی واشینگتن، ایالات متحده (25 April- 5 May,2019/ USA)
- جشنواره بینالمللی سیاتل (16 May- 9 June, 2019/ USA)
- جشنواره فیلم سیدنی(5-16 June 2019/ Australia)
- جشنواره بینالمللی شانگهای (15-24 June, 2019/ China)
- جشنواره فیلم فینکینگ فوتبال،اسپانیا. (18-22 March, 2019/ Spain)
- جشنواره (22-30 March 2019/ The Netherlands) Movies that Matter
- جشنواره سینهایران (16-18 Nov.2018/ Canada)
- جشنواره جهانی فیلم (4-20 April, 2019/ USA) Minneapolis – St Paul
- Fussballichtspiele St. Gallen (14-16 Nov.2019/ Switzerland)
- جشنواره فیلمهای ایرانی پراگ (21-31 March.2019/Czech Republic)
- حضور در (8 March 2019/ Belgium) Quai 10
- جشنواره فیلم عرب، آلمان. (4-120ct.2019/ Germany)
- جشنواره (Oct. 2019/ Germany) Iranische Film Festival Koblenz
- موزه هنرهای تجسمی هیوستون (Oct.2019/ USA)
- موزه هنرهای تجسمی بوستون (Nov. 2019/ USA)
- جشنواره فیلم فوتبالی یوکوهاما (16-17 Feb.2019/Japan)
- جشنواره جهانی فیلم پروتستا (18-26 Oct.2019/Spain)
- حضور در (Feb.2019/ Austria) Das Iranische Wien
- جشنواره فیلم (22-28 Nov. 2019/ Turkey) Crime and Punishment
- جشنواره Gabes Cinema Fen (12-18 April 2019/ Tunisia)
- جشنواره بینالمللی فیلم بنگلور، هند. (21-28 Feb,2019/ India)
نقد و بررسیها و داستان:
عرق سرد از زمان انتشار با نقدها و نظرات متفاوتی از سوی منتقدان و مخاطبان روبرو شده است. بسیاری از منتقدان، بازی باران کوثری را ستودهاند و فیلم را اثری قدرتمند و تاثیرگذار در زمینه پرداختن به مسائل زنان در ایران دانستهاند.
داستان فیلم حول محور تقابل آرزوها و خواستههای افروز با قفس تعصبات و محدودیتهای جامعهای که در آن زندگی میکند، میچرخد. عرق سرد تصویری واقعی از چالشها و موانعی که زنان در راه رسیدن به اهداف خود با آن روبرو هستند را به نمایش میگذارد و به همین دلیل مورد توجه بسیاری از مخاطبان، به خصوص زنان، قرار گرفته است.
در کنار نقاط قوت، عرق سرد به دلیل برخی ضعفها در فیلمنامه و کارگردانی نیز مورد نقد برخی منتقدان قرار گرفته است. با این حال، این فیلم بدون شک یکی از مهمترین و پربحثترین فیلمهای سالهای اخیر سینمای ایران به حساب میآید و تماشای آن به علاقمندان به فیلمهای اجتماعی و درام توصیه میشود.
نمایش
عرق سرد برای نخستین بار شنبه ۱۴ بهمن ماه ۱۳۹۶ در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و از روز چهارشنبه ۴ مهرماه ۱۳۹۷ نیز به سرگروهی سینما کورش در سراسر کشور به صورت گسترده اکران شد. عرق سرد در نخستین حضورهای بینالمللی خود، در فرانسه و ژاپن با جشنوارههای بینالمللی فیلم سن ژان دو لوز و توکیو به ترتیب از روزهای سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷(۰۲ اکتبر ۲۰۱۸) و سه شنبه هشتم آبان ماه ۱۳۹۷(۳۰ اکتبر ۲۰۱۸) به نمایش در آمد. سوئد با جشنواره بینالمللی فیلم استکهلم از روز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه ۱۳۹۷(۰۸ نوامبر ۲۰۱۸)، میزبان فیلم عرق سرد بود.[۱۳] عرق سرد برای نخستین بار در کانادا، با جشنواره فیلم سینه ایران تورنتو از روز شنبه ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۷(۱۷ نوامبر ۲۰۱۸)، به نمایش در آمد. فرانسه از روز چهارشنبه هفتم آذرماه ۱۳۹۷(۲۸ نوامبر ۲۰۱۸)، با اکران عمومی گسترده، میزبان فیلم عرق سرد بود.
واکنش مردم و منتقدان
فیلم در رای منتقدان انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و همچنین مجلات تخصصی سینمایی و فرهنگی مانند مجلهی فیلم، در فهرست آثار شاخص و تحسینشدهی سال قرار گرفت. مجید اسلامی منتقد و سردبیر نشریهی اینترنتی «چهار» در بین آثار جشنواره فجر ۹۶، بالاترین امتیاز را به عرق سرد اختصاص داد. امیرحسین سعادت، منتقد این نشریه نیز ضمن برشمردن عرق سرد به عنوان امتیازی چشمگیر برای سهیل بیرقی، این فیلم را گویای تعالی یافتن خودآگاهی و شکیبایی سینمای ایران دانست. مسعود فراستی هم در برنامهی آپوستروف عرق سرد را یک فیلم ملی دانست که فیلمنامهاش ادا و اطوار ندارد. سعید قطبیزاده، دیگر منتقد این برنامه نیز در یادداشتی که در صفحهی اینستاگرام خود دربارهی رهاوردهای جشنوارهی فجر ۹۶ منتشر کرد، «هوش بالای سهیل بیرقی در انتخاب سوژه» و «روایت ساده اما مؤثر فیلم» را در کنار «پختگی و بلوغ باران کوثری»، «ظهور امیر جدیدی در قامت ستارهای که با بازیگری و نقشآفرینی بیگانه نیست» و «تیپسازی ماهرانه سحر دولتشاهی که هر لحظه امکان بدل شدن به چیزی علیه خودش را داشت» از امتیازات مثبت فیلم و جشنواره عنوان کرد. کیوان کثیریان در کنار خوشساخت و روان خواندن فیلم، از جسارت آن در پرداخت به مضموناش تمجید کرد.
منتقدانِ طرفدار فیلم همچنین نقاط قوت آن را انسجام و پیوستگی درونی، پایانبندی هوشمندانه و دوری از تصویر کلیشهای در ارائهی تصویر «زن» دانستند.
حواشی و مخالفتها
صداوسیما: جلوگیری از پخش تیزر
تلویزیون ایران هم از پخش تیزر عرق سرد سر باز زد. بیرقی علت آن را ممنوعالتصویر بودن باران کوثری اعلام کرد. امیر جدیدی در فیلم نقش مجری صداوسیما را بازی میکند. همین موضع باعث شد برخی از خبرنگاران صداوسیما در نشست خبری فیلم از تصویرسازی یک مجری تلویزیون در آن انتقاد کنند. بیرقی در پاسخ گفت تفکر حاکم بر این سازمان ریاکارانه است و او همین موضوع را در فیلم نشان داده.
حذف از برنامهی هفت
طبق سنت هرسالهی صدا و سیما، برنامهی هفت در مدت جشنوارهی فجر سال ۹۶ هر شب از شبکهی سه پخش میشد و به معرفی و نقد و بررسی آثار جشنواره میپرداخت. تمامی فیلمهای شرکتکننده در جشنواره مورد بررسی قرار گرفتند، به جز فیلم عرق سرد که اجازهی پرداختن به آن صادر نشد.
روزنامهی اصولگرای جوان این فیلم را «فمینیستی» و «مایهی خجالت» دانست. تیتر «عرق تگری» عنوان دیگری بود که رسانههای مخالف فیلم ضمن انتقاد از صحنههای قلیان کشیدن و مسواک زدن فیلم دربارهی آن به کار بردند. خبرگزاری تسنیم با تیترهای «تسویه حساب فمینیستی با مرد و مذهب» و «فمینیسم افراطی، با طعم فوتبال» به نقد فیلم پرداخت و خبرگزاری فارس به نقل از موسسۀ آفاق فرهنگ، عرق سرد را «روایتی غربی از مسئلهای بومی» خواند و آن را «تشویقکنندهی جامعهی زنان به راهاندازی جنبش و جریان مطالبهگری حقوقی زنان» دانست. خبرگزاری مشرق هم این فیلم را «نمونهای از بلوغ ریاکاری در سینما» قلمداد کرد.
تحریم حوزه هنری
در سال ۹۷ و زمان اکران عمومی عرق سرد، قرار بود مشابه فیلمهای دیگر، عرق سرد در ۱۲۰ سالن اکران شود، اما حوزه هنری یک روز مانده به شروع اکران فیلم، بدون اعلام حضوری یا کتبی، فیلم را تحریم کرد و تمام ۹۷ سالن وابسته به این نهاد که به اکران عرق سرد اختصاص داده شده بود، از این فیلم گرفته شد. حتی پردیس هویزه که در میان اکران فیلم به حوزه هنری واگذار شد، به محض واگذاری فیلم روی پرده را پایین آورد. فیلم نهایتاً تنها با حدود ۴۰ سینما به اکران خود ادامه داد.
در پی این تحریم، کانون کارگردانان سینمای ایران علیه این تصمیم بیانیهای صادر کرد و در آن از این که «حوزه هنری پا را از قانون فراتر گذاشته و اقدام به تشکیل شورای پروانه نمایش موازی برای سانسور مجدد آثار هنرمندان بعد از پروانه نمایش ارشاد کرده است»، انتقاد کرد. در پی انتشار این بیانیه، یزدان عشیری، مدیر روابط عمومی حوزه هنری گفت که به این نتیجه رسیدهاند که با توجه به موضوعاتی که در فیلم عرق سرد مطرح میشود و محتوای آن، نمیتوانند این فیلم را در اولویتهای نمایش خود قرار دهند. به همین علت این فیلم از اول هم در هیچ کدام از سالنهای آنها [حوزه هنری] نمایش داده نشده است.
ممنوعیت حضور عوامل در مشهد
اکران مردمی عرق سرد که قرار بود روز نوزدهم مهر ماه در پردیسهای اطلس و گلشن مشهد برگزار شود، بدون ذکر دلیل لغو شد. سهیل بیرقی در مصاحبهای نارضایتیاش از این اتفاق را اینگونه بیان کرد که «تنها کاری که میتوانستهاند بکنند اکرانهای مردمی بوده که آن را هم دارند از آنها میگیرند. آنها [عوامل فیلم] قرار بوده به مشهد بروند و در آنجا فیلم را با مردم ببینند که اجازه ندادند.»
استقبال و واکنشها در مجلس
طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون مجلس، در زمان برگزاری جشنوارهی فجر با اشاره به طرح مجلس برای اصلاح قانون گذرنامه و تسهیل برخی موارد خروج زنان از کشور بدون داشتن اذن همسر، به دیگر نمایندگان مجلس پیشنهاد داد به تماشای عرق سرد بنشینند. کمیسیون فرهنگی و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم در سالن ارشاد به تماشای فیلم نشستند. شهیندخت مولاوردی و بهرام سرمست هم در اکران عرق سرد حضور پیدا کردند.
مدتی بعد، در مجلس دهم تلاشهایی برای اصلاح قانون گذرنامه انجام شد تا در صورت ممانعت شوهر از خروج همسر برای حضور در مجامع علمی، فرهنگی و ورزشی، دادگاه برای خروج خانم تصمیمگیری کند. این طرح به دلیل مخالفتهایی به تصویب نرسید.
در سالهای پس از اکران فیلم، مجدداً اتفاقاتی شبیه ماجرای فیلم در ورزشهای مختلف زنان رخ داد.
دانلود فیلم عرق سرد:
علاقهمندان به تماشای فیلم عرق سرد میتوانید آن را به صورت قانونی از طریق پلتفرمهای مختلف از جمله سایت دانفیلو دانلود کنند. دانفیلو با ارائه نسخههای باکیفیت و قیمت مناسب، فرصتی مناسب برای تماشای این فیلم ارزشمند فراهم کرده است همچنین با دانلود قانونی فیلم، علاوه بر حمایت از سینمای ایران، میتوانید از کیفیت مطلوب فیلم نیز لذت ببرید.
- جوایز: برنده 5 جایزه و نامزد 15 جایزه دیگر
- زبان: فارسی
- نویسنده: سهیل بیرقی
هنوز نظری ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که نظر خود را ثبت میکند.